Spread the love

Tot een aantal jaren geleden fladderde ik heen en weer als een vlinder met één beschadigde vleugel. Ik was constant uit balans en fladderde van bloem naar bloem zonder echt de nectar te proeven en ervan te genieten. Dit was uitputtend en zorgde voor een paar depressieve periodes in mijn leven.

Vier jaar geleden ben ik met een drive die vanuit mijn tenen kwam begonnen met ‘opruimen’ wat weg kon. Ik ben gaan helen wat verzorging nodig had en gaan voeden wat mocht groeien. Mijn vleugel is weer sterker. Hij hoeft niet perfect te zijn. Hij hoort bij mij. Ik fladder naar de bloemen waar ik bij kan, ik geniet van de nectar en verspreid het daar waar ik kan.

Een nieuwe weg

Ik ben hoog sensitief, creatief. en zorgzaam. Alleen zijn en zorgen voor mijzelf om weer op te laden maakt dat ik meer uit mijn leven haal dan ik ooit heb gedaan. Ik geniet met al mijn zintuigen als ik buiten ben en beleef de verschillende seizoenen heel intens.

Ervaringen die ik meeneem

Ik heb ruim 20 jaar in de verstandelijk gehandicapte zorg gewerkt, ik heb hier ontzettend veel geleerd en heel erg genoten van de bijzondere mensen die ik mocht begeleiden. Bouwen, vertrouwen, begeleiden zijn kernwoorden voor het werk van toen en voor het coachen van nu.

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin er bovengemiddeld veel zorgen waren. In mijn eigen gezin heb ik te maken met ASS en zelf heb ik lichte depressieve periodes gekend in mijn leven. Ik wilde niet langer slachtoffer zijn van mijn ervaringen maar ze onder ogen zien. Ik heb dit gedaan met daarbij de hulp van o.a. een geweldige wandelcoach en een hapto therapeut. Als coach kan ik vanuit mij eigen ervaringen van betekenis zijn voor jou!

Mijn basis

Thuis ben ik daar waar mijn man en onze twee kinderen ook zijn. We zijn een bijzonder team. Met een flinke dosis humor, relativeringsvermogen en door een liefdevolle basis staan we iedere dag weer klaar voor elkaar.

Onze dochter Norea is hoog sensitief, grappig, onwijs lief en beweeglijk. Onze zoon Chanu heeft ook heel veel grapjes en is behalve als hij slaapt aan het fladderen en bewegen. Onze zoon gaat naar speciaal onderwijs en heeft blijvend zorg nodig door zijn autisme en verstandelijke beperking. Mijn man is nuchter, enthousiast, energiek en voor mij een rots in mijn branding.

Norea, ik, Chanu en Gerjo

Energizers

Ik kan me helemaal opladen als ik buiten ben. Ik wandel graag, en neem dan vaak mijn camera mee. Ik loop ook geregeld alleen, want dan hoef ik even met helemaal niemand rekening te houden.

Ik vind het heerlijk om allerlei vegan recepten uit te proberen.

Ik kijk graag naar detectives op BBC first.

Ik ga graag een weekendje weg of een nachtje weg, het is zo fijn om er heel even helemaal uit te zijn.

Mijn blogs

Door middel van bloggen wil ik mensen bewegen om zichzelf te leren kennen en op zoek te gaan naar zichzelf. Aan de hand van fragmenten uit het dagelijks leven en metaforen uit de natuur probeer ik je als lezer te prikkelen. Ik prikkel je met name op het gebied van:

Het aangeven van grenzen

Het tot rust brengen van jezelf

Het zorgen voor jezelf

Mijn droom

Mijn wens is om mensen die net als ik extra zorg hebben in hun leven te ondersteunen en te begeleiden om dicht bij zichzelf te blijven. Het zorgen voor een ander is soms makkelijker dan het zorgen voor jezelf. Tenminste dat lijkt zo. Maar geven terwijl je niet goed voor jezelf zorgt werkt niet op lange termijn.

Je kan én voor jezelf zorgen én voor de ander. Ik weet als geen ander dat zorg voor een ander ongewild op je pad komt en je hier iets mee moet. Waar liggen je mogelijkheden en waar liggen je grenzen?

Ik kan je begeleiden en ondersteunen als het gaat om deze vragen. Ik doe dit altijd buiten de in de natuur. Ik maak gebruik van werkvormen die ik heb geleerd en hiermee daag ik je uit te voelen wat je nodig hebt en hoe je hier vorm aan kunt geven.

voor wie

Zorgverleners/mantelzorgers.

Naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid

Mensen die kampen met een lichte depressie of een depressieve periode doormaken

Dat wat we delen schept verbinding en compassie.

Chandrika.

liefs,

Chandrika

10 Reacties

  1. Elsbeth zegt:

   Ik kan hier een heel verhaal gaan schrijven. Ga ik niet doen, ik hou het kort.
   Jij laat jezelf hier zien. Eerlijk, puur, rust, soms onzeker maar super krachtig, lief(de), mooi mens, gezin. Super Chan, passende weg voor jou om in te slaan. ❤ 😘

 1. Jet Pebesma zegt:

  Chandrika, wat kun jij dit mooi verwoorden!
  Het is mij vaker opgevallen dat jij goed kan luisteren.
  Jij kan de minder positieve kanten van een verhaal ombuigen door de positieve kanten te benoemen.
  Knap!
  Jij bent een geboren vrouwencoach.
  Deze baan is voor jou gemaakt.
  👍 Succes!

 2. Pitrik, wandelcoach zegt:

  Wat een verrassing om je website te zien en te lezen. Het is lichtvoetig, serieus, grappig en ontroerend en het maakt me nieuwsgierig om verder te lezen. Wat een schrijf talent heb je! Als je ook zo coacht dan kunnen anderen wel inpakken… 😉
  Ik wens je heel veel succes met de website en als wandelcoach. Het is je meer dan gegund!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mail mij nieuwe blogs

Mail mij als er weer een nieuwe blog live staat.