Over mij

Spread the love
Foto: Monique ten Klooster

De jonge(re) Chandrika

Van jongs af aan ben ik heel nieuwsgierig naar mensen. Waarom zijn mensen zoals ze zijn en wat bedoelen ze nu echt als ze iets vertellen? Als kind had ik al een hoofd vol vragen en schrijven was toen (al) een uitlaatklep.

Ik heb al jong geleerd om mijn gevoelssprieten naar buiten te richten en af te stemmen op mijn omgeving. Dit aanpassen deed ik om mijzelf te beschermen, en dit wordt ook wel een coopingsmechanisme genoemd.

Het keerpunt.

Tot een aantal jaren geleden fladderde ik heen en weer als een vlinder met één beschadigde vleugel. Ik was constant uit balans en fladderde van bloem naar bloem zonder echt de nectar te proeven en ervan te genieten. Dit was uitputtend en zorgde voor een paar depressieve periodes in mijn leven.

Vier jaar geleden ben ik met een drive die vanuit mijn tenen kwam begonnen met ‘opruimen’ wat weg kon. Ik ben gaan helen wat verzorging nodig had en gaan voeden wat mocht groeien. Mijn vleugel is weer sterker. Hij hoeft niet perfect te zijn. Hij hoort bij mij. Ik fladder naar de bloemen waar ik bij kan, ik geniet van de nectar en verspreid het daar waar ik kan.

Ik ben nog steeds erg nieuwsgierig naar mensen. Ik ben een dromer en ik ben zorgzaam. Ik ben hoog sensitief en creatief. Alleen zijn en zorgen voor mijzelf om weer op te laden maakt dat ik meer uit mijn leven haal dan ik ooit heb gedaan. Ik geniet met al mijn zintuigen als ik buiten ben en beleef de verschillende seizoenen heel intens.

Ik heb geleerd om mijn voelsprieten naar binnen te richten, en aan mijzelf te vragen:

-Wat is goed voor mij?

-Wat heb ik nodig?

-Wat kan ik vandaag doen en wat hoef ik niet te doen?

Ik heb geleerd vanuit daar te kijken en te voelen wat ik wil en niet wil, dit komt overeen met wat ik kan en aankan.

Vanuit die balans kan ik geven.

Ervaringen die ik meeneem

Ik heb ruim 20 jaar in de verstandelijk gehandicapte zorg gewerkt, ik heb hier ontzettend veel geleerd en heel erg genoten van de bijzondere mensen die ik tegenkwam en die ik mocht begeleiden maar ook mensen waarmee ik mocht samen werken.

1 op 1 met een client aan de slag gaan vond ik toen al het leukste en was voor mij een moment om de ander echt te zien en echt te horen en vanuit daar af te stemmen,

Dus: bouwen, vertrouwen, begeleiden zijn kernwoorden voor het werk van toen en voor het coachen van nu.

Mijn basis

Thuis ben ik daar waar mijn man en onze twee kinderen ook zijn. We zijn een bijzonder team. Met een flinke dosis humor, relativeringsvermogen en door een liefdevolle basis staan we iedere dag weer klaar voor elkaar.

Onze dochter Norea is hoog sensitief, grappig, onwijs lief en beweeglijk. Onze zoon Chanu heeft ook heel veel grapjes en is behalve als hij slaapt aan het fladderen en bewegen. Onze zoon gaat naar speciaal onderwijs en heeft blijvend zorg nodig door zijn autisme en verstandelijke beperking. Mijn man is nuchter, enthousiast, energiek en voor mij een rots in mijn branding.

Mijn blogs

Mijn liefde voor schrijven heeft standgehouden. Door middel van bloggen wil ik mensen bewegen om zichzelf te leren kennen en op zoek te gaan naar hun Zijn. Welke innerlijke schatten liggen er te wachten om gezien te worden? Soms zijn ze diep begraven en moet er eerst puin geruimd worden. Alles wat ik schrijf en deel heb ik ervaren en gezien door mijn eigen ‘hoog sensitieve bril.’

Mijn droom.

Ik ben wandelcoach in opleiding en volg nog tot en met volgend voorjaar diverse modules en trainingen (o.a. bij TRIA wandel coaching Nederland). Ik wil dir najaar wandelsessies gaan aanbieden voor vrouwen die:

-Meer willen weten over hoog sensitief zijn.

-Hoog sensitief zijn maar niet weten hoe ze dit Zijn van zichzelf kunnen integreren in hun leven.

-Tuimelaars zijn in hun leven doordat ze teveel ballen in de lucht willen houden. De regie terug willen over hun leven. Steviger willen blijven staan door te doen wat goed is voor henzelf.

-Ver van zichzelf vandaan zijn geraakt door (meerdere) traumatische en stress volle gebeurtenissen in hun leven en zichzelf en hun kern weer terug willen vinden.

-Willen weten hoe ze hun kwetsbaarheid en sensitiviteit kunnen zien en voelen als hun kracht!

Sensitief in Zijn staat voor krachtig in verbinding zijn met je zelf en vanuit daar voluit te leven.

Liefs, Chandrika.

Van links naar rechts: Gerjo, Chanu (9 jr), Norea (12 jr) en ikzelf.
Foto: Monique ten Klooster. (2019)

10 antwoorden op “Over mij”

  1. Ik kan hier een heel verhaal gaan schrijven. Ga ik niet doen, ik hou het kort.
   Jij laat jezelf hier zien. Eerlijk, puur, rust, soms onzeker maar super krachtig, lief(de), mooi mens, gezin. Super Chan, passende weg voor jou om in te slaan. ❤ 😘

 1. Wat een mooi site Chandrika! En wat schrijf je heerlijk! Ik kijk uit naar je blogs! Veel succes en plezier!

 2. Chandrika, wat kun jij dit mooi verwoorden!
  Het is mij vaker opgevallen dat jij goed kan luisteren.
  Jij kan de minder positieve kanten van een verhaal ombuigen door de positieve kanten te benoemen.
  Knap!
  Jij bent een geboren vrouwencoach.
  Deze baan is voor jou gemaakt.
  👍 Succes!

 3. Wat een verrassing om je website te zien en te lezen. Het is lichtvoetig, serieus, grappig en ontroerend en het maakt me nieuwsgierig om verder te lezen. Wat een schrijf talent heb je! Als je ook zo coacht dan kunnen anderen wel inpakken… 😉
  Ik wens je heel veel succes met de website en als wandelcoach. Het is je meer dan gegund!!!

 4. Hoi Chan
  Wat een mooie inspirerende blogs schrijf je, dank je en ik kijk uit naar meer te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *