Coaching, begeleiding & Contact

Spread the love

Voor wie:

Voor iedereen die de zorg heeft voor een naaste en of zorgen heeft over een naaste.

Voor mantelzorgers en naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid of beperking.

‘Mijn leven is een oneindige dans met zorg voor ander en zorg voor mijzelf’

Soms ontstaan er zorgen op je pad die verweven blijven met je leven, zeker als het een naaste, een dierbare van je is zoals één van je ouders, je kind, je partner je broer of zus of een goede vriend of vriendin.

Zelden kies je voor een taak in je leven waarbij je zorgt voor een ander omdat hij of zij dit zelf niet goed (meer) kan. Het is andersom, jij wordt uitgekozen/ uitgedaagd met zorg die op je pad komt.

Hoe verhoud jij jezelf tot deze zorg? Hoe zwaar is de zorg en met wie kan jij de zorg voor je naaste delen?

Zorgen voor of je zorgen maken over vraagt tijd en energie. Soms vraagt het van je dat je je toekomstverwachtingen bijstelt, dromen uitstelt en je minder aan jezelf toekomt.

‘Iedere keer als ik denk dat ik de balans heb gevonden wordt er aan me getrokken waardoor ik weer opnieuw uit evenwicht raak.’

Is in balans zijn niet sowieso een illusie? Bestaat balans wel?

Zeker!! Balans is geen illusie, maar wel is het voor iedereen anders. Balans zou je kunnen omschrijven als een rust van binnenuit waar je op kan vertrouwen als het aankomt op keuzes die je maakt. Als dit uit balans is kan het zijn dat je speelbal wordt van de zorg voor een ander. Als dit gebeurt is de kans er dat je opgebrand raakt.

Zelf ben ik moeder van een zoon met een verstandelijke beperking en autisme, de zorg voor hem staat nooit stil. Door zijn kwetsbaarheid is bezorgdheid ook iets wat ik meeneem als ik hem gade sla of als ik hem toevertrouw aan de zorg van anderen. Hij kwam op ons pad terwijl ik helemaal niet had geleerd hoe ik goed voor mijzelf moest zorgen. Je kan je voorstellen dat ik heel wat keren ‘uit balans’ ben geweest. Ik kwam er achter dat de balans voor zijn komst als niet binnen mijn bereik lag. Ik nam nog grote brokken zorg mee uit mijn jeugd en heb daarnaast altijd in de zorg gewerkt. Mijn lichaam gaf uiteindelijk heel duidelijk de grens aan, en vertelde me dat het nu echt klaar was.

‘Practice what you preach before you try to teach it to someone else’

-Demontray Tekle

Door mijn eigen ervaringen en leerprocessen ben ik ervaringsdeskundige. Deze ervaringsdeskundigheid giet ik in een coaching opleiding waardoor ik anderen kan coachen. Mijn opleidingsmodules volg ik o.a. bij wandelcoaching nederland, het expertise centrum omgaan met verlies, wandelcoach.nl, PGO support & labyrint in perspectief.

Wat kan ik voor je betekenen?

Groepswandelingen

In de zorg die jij hebt voor een naaste of hebt om een naaste kan je, je behoorlijk alleen en onbegrepen voelen.

Feit is dat je je nooit helemaal kan verplaatsen in het leven en de beleving van een ander. Maar soms tref je onder mensen met soortgelijke zorg meer herkenning en meer raakvlakken waardoor je je gesterkt kan voelen en minder alleen.

De wandelingen die ik aanbied hebben een vaste structuur.

Er is ruimte voor delen, voor stilte, een concrete oefening om te voelen wat jij nodig na de wandeling is er een mogelijkheid om na te praten

Jij staat centraal en we doen oefeningen en praten over vragen als:

Wat heb jij nodig?

Wat zijn je wensen en je dromen?

Wat zijn je talenten en je kwaliteiten?

Wat is jouw veerkracht?

quote over de natuur

Door samen te wandelen voelen we de ruimte, en ervaren we natuurlijke prikkels. De natuur biedt tal van middelen en metaforen die je kunnen helpen.

info@wandelcoachchandrika.nl

of bellen:

0640241415

tarief groepswandeling:

Groepswandeling voor naasten/mantelzorgers gaan door vanaf 2 personen en het maximum is 4 personen voor naasten/mantelzorgers van een uur:

Prijs per persoon is €12.50 inclusief btw.

tarief individuele coaching:

Informatie en intake zijn gratis!

De eerste afspraak kost €17.50 inclusief btw

Alle afspraken erna kosten €35 inclusief btw

Met uitzondering van schoolvakanties zijn mijn werkdagen:

ma en woe van 8.30-15.30

di en vrij van 8.30-12.00

Op donderdag werk ik als vrijwilliger voor Labyrint in Perspectief en biedt ik telefonisch hulp aan naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid/stoornis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *