Spread the love

“De persoon die je aan grond houdt, ben je zelf”.

bron: verkenjegeest.com

In deze blog deel ik een oefening met je de je helpt om te ‘aarden.’ Ook kan deze oefening je helpen om nieuwe helpende gedachten voor het nieuwe jaar kracht bij te zetten.

Aarden betekent dat je contact maakt met de aarde, en dat je stevig(er) leert staan en lopen. Aarden betekent dat je in verbinding komt met de aarde onder je en de kracht en energie die van haar (moeder aarde) uitgaat.

Toen ik deze oefening voor het eerst deed werd ik eerst een beetje wiebelig en daardoor een beetje giechelig.

Het kwam niet door de wijn vooraf, echt niet want ik denk dat jij hetzelfde ervaart als je deze oefening gaat doen.

De ervaring is namelijk zo intens (!) en hij zal je als hij begint te werken juist een beetje uit balans brengen. Dit laatste is voor mij een bevestiging dat de kracht van moeder aarde heel sterk is.

“You’ll never walk alone.” – R. Rodgers & O. Hammerstein.

Door het doen van deze oefening voel ik me gedragen door de aarde. Ik ervoer het diepe gevoel dat ik nooit alleen ben en nooit iets alleen hoeft te doen.

Ik stijg uit boven alle dagelijkse perikelen, niet omdat ik me verheven voel boven een ander, maar ik kan een groter geheel ervaren. Er is meer dat ons verbind hier op aarde dan al het dagelijkse wat we doen als mensen.

Het is een manier van wandelen die mij helpt om te ontspannen, ik zak niet weg in vermoeidheid en daardoor een latent gevoel van angst en moedeloosheid. Nee ik voel me juist gesterkt en ik voel dat mijn perceptie naar buiten toe verandert en milder wordt.

op het bankje staat de tekst: #alleenmaarliefde

Walk & Carry,

Ik voel me gedragen als ik wandel

Chandrika

Zet je voeten op de grond, wees je ervan bewust dat je hele voet de grond raakt, je tenen, de bal van je voet en de hak.

Ga nu lopen en wees je bewust van elke stap die je zet.

Visualiseer dat er twee (hele grote, sterke handen) met de palmen naar boven je dragen en met je meebewegen onder je voeten.

Je kan dit versterken door je handen terwijl je loopt met je handen (handpalmen naar boven) mee te bewegen op het ritme van de stappen die je zet.

Na een tijdje zal je tintelingen voelen onder je voeten en wordt je misschien net als ik een beetje uit balans gebracht, omdat je het gevoel hebt dat je een stukje wordt opgetild. Dit is goed, want dit betekent dat je sterk visualiseert en dat de oefening effect heeft.

Blijf met je bewustzijn bij de handen die je dragen. Als je weer in balans bent en je je blijft deze tintelingen voelen dan ga je merken dat je voeten snel warmer worden en je passen steviger zijn.

Ik adviseer je om naast de wandeling een affirmatie in je hoofd te nemen en deze in jezelf, zacht of hardop uit te spreken terwijl je loopt.

(een affirmatie is een gedachte die je versterkt)

Bijvoorbeeld:

‘Ik voel me gedragen.’

‘Ik ben niet alleen.’

Aan het einde van je wandeling kan je moeder aarde bedanken voor haar draagkracht.

Ik hoop dat jij door deze oefening verbonden gaat voelen met het grote geheel Je deelt de aarde met miljarden andere mensen en dieren. Door dit besef voel je het grote geheel, de verbinding die over grenzen heen gaat en ver uitstijgt boven alle dagelijkse dingen.

Als je niet met je voeten bij de grond komt dan is het fijn als er iemand is die zijn of haar handen om en om aan de onderkant wil vasthouden. Totdat jij de tintelingen en de warmte ook voelt.

De kracht van visualisatie is belangrijk bij deze oefening of je nu wandelt of dit doet vanuit zitten.

Het effect is heel sterk met blote voeten, zeker als je buiten op de aard loopt. Maar dit hoeft niet, moeder aarde haar energie is zo sterk dat het wel door sokken en zolen heengaat.

Je kan deze oefening overal doen, maar buiten is de kracht het sterkst!

Tip: morgen , 31 december is een mooi moment voor een wandeling waarbij je terwijl moeder aarde je draagt affirmaties kan uitspreken voor het nieuwe jaar!

Wil je samen met mij deze oefening doen en affirmaties uitspreken n.a.v. een vraag of onzekerheid die bij jou speelt in je leven? Dat kan! 1 op 1 coaching in de buitenlucht kan en mag nog steeds.

In januari kost een nieuwjaarswandeling €12.50!

Wil je gebruik maken van deze superaanbieding mail dan naar info@chandrikawandelcoach.nl of bel me op 06-40241415

Mooi mens, ik wens je sowieso alles toe wat goed voor je is, waar jij achter staat met hart en ziel, ik wens je vebinding toe met je diepste zelf en aarde!

Liefs,

Chandrika

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mail mij nieuwe blogs

Mail mij als er weer een nieuwe blog live staat.