Spread the love

In de winter is het soms een uitdaging om je energie op peil te houden. We missen daglicht, de zon, en warmte. Ook zie we dat alles kaal wordt en dan de natuur zich terugtrekt, tot stilstand komt om in het voorjaar weer uit te lopen en te gaan bloeien. Ieder jaar leven we met de seizoenen en ieder jaar beleef jij weer anders.

Dit heeft te maken met je ervaringen, je leeftijd en je bewustzijn. Er zijn veel mensen die zich hierdoor anders gaan voelen. Ze voelen zich vermoeider en hebben minder zin om actief te zijn. Alles wat ze ondernemen mist net wat glans.

Net als de natuur zich terugtrekt en voor zichzelf zorgt worden wij als mensen uitgedaagd om dit ook te doen.

In deze periode beseffen we vaak hoe gehaast we zijn en hoe we geleefd worden. Het is tijd om wat activiteiten af te schalen en uit te rusten. Rust betekent jezelf aandacht geven en ook alle gevoelens die dan oppoppen. We zijn letterlijk meer omringt door het donker buiten, we compenseren dit door kaarsen aan te steken, lampjes op te hangen en dekens op de bank neer te leggen. We maken het binnen in onze woonkamers lichter, warmer en behaaglijker.

Door het donker worden we soms getriggerd, voelen we ons neerslachtiger, angstiger, verdrietiger. Het kan zo’n impact hebben dat ons functioneren eronder lijdt. En hiermee bedoel ik dat je dagelijkse activiteiten meer van je vragen, dat je uit je structuur raakt en veel minder geniet van wat je doet. Als je hier veel last van hebt en ook je omgeving ziet dat jij verandert dan is het goed om hier eens over te praten tijdens een frisse wandeling.

Merk jij deze verandering ieder jaar bij jezelf en weet jij eigenlijk niet zo goed hoe je hiermee moet omgaan? Voel jij je schuldig naar je omgeving toe omdat je minder zin hebt om activiteiten te ondernemen?

Ik kan je als wandelcoach ondersteunen om inzichten te krijgen in deze periode van ‘dips & blues’. Door het wandelen ervaar je ruimte, de natuur oordeelt niet maar helpt wel. In de natuur zijn veel metaforen die je kunnen helpen om jezelf uit te drukken.

Vanaf maandag 14 november t/m woensdag 15 december heb ik een leuke aanbieding:

-één uur wandelen (locatie in overleg) in een natuurlijke omgeving.

-Ik luister naar je verhaal en kijk samen met jouw naar je ‘dips & blues’.

-Ik nodig je uit om een oefening te doen om meer inzichten te krijgen in wat jij nodig hebt in deze periode.

-We komen samen tot in ieder geval één actiepunt waaraan jij steun hebt de komende herfts/winterperiode.

Deze wandeling die voor jouw een steun in de rug kan zijn kost nu slechts €12.50 inclusief BTW.

Heb je vragen?

Wil je een afspraak maken?

Neem gerust contact met mij op:

info@chandrikawandelcoach.nl

0640241415

liefs,

Chandrika

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mail mij nieuwe blogs

Mail mij als er weer een nieuwe blog live staat.